Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

"Startupbolag måste sälja på AI-värdet och inte tekniken"

Publicerad: 14 februari 2019, 07:00

AI-poddens Ather Gattami gästas av Tuva Palm, vd och medgrundare på Evolvery.

Lyckade och misslyckade projekt. AI-podden är tillbaka med veckans gäst Tuva Palm, vd och medgrundare på Evolvery, och affärsängel på Atomico.


Ämnen i artikeln:

AIAI-podden

Tuva Palm delar i AI-podden med sig av sin resa inom teknik, framför allt där hon varit inblandad i AI-relaterade projekt. 

Det omfattar bolag som Klarna och Nordnet, som valdes till årets bank 2017 för sina insatser inom AI då Tuva Palm var CTO på nätmäklaren. Hon berättar bland annat om hur man på Nordnet använde sig av kunddata för att nå ut till rätt grupp för att aktivera dem exempelvis inom sparande. Dessa datadrivna insikter kunde man sedan kombinera med en sparrobot, Robosave, som hjälpte till med kundernas sparande. 

Tuva Palm berättar även om projekt som inte var lika framgångsrika, som Nordnets satsning på en chattbot. Det misslyckades delvis på grund av att en chattbot inte har någon intelligens – och därför var den inte användbar i de syften man tänkt sig.

Tuva Palm delar också med sig av sin nya roll som affärsängel på Atomico, och diskuterar hur startups använder sig av två buzzwords för att sälja sina idéer, nämligen blockchain och AI. Hon menar att många bolag trycker på tekniken istället för den nya lösningen till problemet som adresserats av företaget. Tuva Palm understryker att hon gillar innovativa lösningar med cutting edge-teknologi, men fokus ska trots allt ligga i värdet som tekniken tillför problemet man försöker lösa.

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden 

Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

AIAI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News