Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

”Ingen kommer att använda en automatisk tjänst som improviserar”

Publicerad: 21 mars 2019, 10:27

AI-poddens Ather Gattami gästas av Jacob Stedman, medgrundare och produktchef på Doktor24.

AI, maskininlärning och hälsa. Det diskuteras i nya avsnittet av AI-podden, som gästas av Jacob Stedman, medgrundare och produktchef på Doktor24.


Ämnen i artikeln:

AI-podden

Veckans gäst i AI-podden är är Jacob Stedman, medgrundare och produktchef på appen Doktor24. 

Doktor24 guidar användarna till rätt vård genom en AI-sjuksköterska som ställer frågor för att förstå patientens besvär. 

Jacob Stedman berättar i podden mer i detalj hur detta är implementerat. Den första delen handlar om att använda så kallat natural language processing (NLP), eller mänsklig språkteknologi, för att ta fram nyckelorden i det som patienterna tar med i deras beskrivning av sina besvär. Detta användas i sin tur för att klassificera meningar (tusentals klasser) för att sedan kunna förstå vad besvären handlar om. Dessa klasser identifieras med hjälp av maskininlärning, där man kan använda olika algoritmer för att se sambanden mellan de olika beskrivningarna. För varje sådan klass följer AI-sjuksköterskan eller ”chatboten” ett manus som ställer följdfrågor för att försäkra sig om att det är rätt symptom som är identifierade.

Jacob Stedman delar med sig av problem inom sjukvård som skulle kunna vara intressanta att lösa med hjälp av AI. Exempelvis att kunna ta bilder på ett födelsemärke via mobilen och skicka till läkare för att kunna få besked om man har hudcancer eller något annat. 

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.