Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


AI-podden

“AI-system slår människan i poker“

Det nya avsnittet av AI-podden gästas av Martin Schmid, forskare på Deepmind.


Publicerad: 27 December 2018, 11:47

Ämnen i artikeln:

AI-podden

AI-poddens Ather Gattami gästas av Martin Schmid, forskare på Deepmind.

Den sista gästen i AI-podden den här säsongen är ingen mindre än Martin Schmid, forskare på Deepmind och en av huvuduppfinnarna till Deepstack, ett AI-system som lyckats besegra professionella pokerspelare. Deepstack har bland annat blivit uppmärksammat i Science, en av världens mest respekterade tidskrifter inom naturvetenskap.

I avsnittet förklarar Martin Schmid varför poker skiljer sig markant från andra spel, framför allt då spelarna inte har full information om hela spelet och motståndarna, vilket gör det mycket svårare än exempelvis schack, där man ser allt och inget är dolt. 

Att förstå hur man spelar poker är mycket viktigt för att förstå hur man kan bygga ett AI-system som kan ta beslut där andra människors beslut påverkar utfallet och där AI-systemet inte har all information om omvärlden, vilket är fallet i verkligheten. 

Med det här sista avsnittet vill vi tacka alla lyssnare för att ha följt AI-podden under 2018 och önskar alla ett gott nytt år. 

Lyssna på avsnittet här:

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.