Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

AI-podden: ”AI kommer att leva eget liv”

Publicerad: 4 april 2019, 06:44

AI-poddens Ather Gattami gästas av Eric Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery.

AI-poddens Ather Gattami och Eric Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery, diskuterar framtiden för AI i ett visionärt samtal.


Ämnen i artikeln:

AI-podden

Eric Langenskiöld, medgrundare och konsult på Evolvery, berättar i AI-podden om de senaste trenderna han observerat inom AI. 

Han ger bland annat exempel på spännande teknologier som AI inom utbildning, där han tar Neuralink som exempel. Neuralink, ett bolag där Elon Musk är inblandad, vill utveckla en produkt som kan läsa våra tankar genom de elektriska signaler som hjärnan genererar och på så sätt översätta det direkt till digital form. Det gäller allt från att skriva direkt genom att tänka, utan använda tangentbordet, eller styra objekt. 

Eric Langenskiöld berättar även om en omvänd teknologi, där vi kan ladda upp kunskap till hjärnan från en dator. Han går även in på farhågor som är kopplade till denna teknik.

Samtalet kretsar även kring emotionell AI och dess viktiga roll i tillämpningar, inte minst inom marknadsföring. Eric Langenskiöld ger exempel på hur man kan bygga teknik där den emotionella förståelsen med hjälp av AI kan ge mervärde i kundresan.

Ather Gattami och Eric Langenskiöld pratar även om AI inom sjukvård – begränsningar på data som är nödvändiga för att bygga AI-algoritmer, stoppa åldrande, och mycket mer.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden
Itunes: AI-podden
Soundcloud: AI-podden  

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics. Läs mer om AI-poddens nya säsong här.

Ämnen i artikeln:

AI-podden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News