Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

AI-podden

"AI ersätter inte människor inom kreativitet"

Publicerad: 20 december 2018, 09:42

AI-poddens Ather Gattami gästas av Susanna Berg, head of automation på Telia.

Telia utvecklar en AI-advokat, berättar Susanna Berg i AI-podden.


Ämnen i artikeln:

AI-poddenTelia

Susanna Berg, head of automation på Telia, berättar i veckans avsnitt av AI-podden  vad hon anser att AI kan göra och kommer kunna göra i framtiden, men även vilka uppgifter vi människor kommer att behöva jobba med fortfarande. 

Susanna Berg menar att AI kommer att vara bra på att kopiera människor och göra saker som har gjorts förut och härma dem, men nytänk och uppfinningsförmågan kommer människan fortfarande att vara bättre på. Det gäller framför allt allt som ligger på det mänskliga planet, där människor interagerar med andra människor på ett helt annat sätt än vad datorer gör.

Susanna Berg berättar om hur Telia jobbar med AI, mycket handlar om kundupplevelser och hur man utvecklar nya tjänster, men även interna processer som optimeras och automatiseras. Ett intressant case som Telia jobbar med är en AI-advokat, som ska kunna verifiera DPA-avtal (data processing agreement) och se till att de uppfyller kraven enligt lag (GDPR). 

Podden hittar du även här:

Itunes: AI-podden

Soundcloud: AI-podden

AI-podden görs i samarbete med Rise och Bitynamics.

Ämnen i artikeln:

AI-poddenTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.