tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Aggressiva konkurrenter sänker Svenska Spels vinst"

Publicerad: 19 september 2008, 08:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Svenska Spels ordförande Margareta Winberg räknar med lägre tillväxt och minskad vinst för bolaget. En förklaring är den konkurrensen från utländska spelbolag.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


I en intervju med DI Weekend säger Margareta Winberg att de utländska spelbolagens aggressiva marknadsföring är en av faktorerna som slår mot Svenska Spels tillväxt framöver. Tidigare har Margareta Winberg gått hårt åt de utländska spelbolagen, och har bland annat kallat dem "spelpirater som marknadsförs illegalt" i en intervju med Dagens Media. Men i DI Weekend säger hon inget om att de utländska bolagens marknadsföring är olaglig.

- Sverige går mot sämre tider och då kanske folk inte kan spela lika mycket. Dels har vi en väldigt aggressiv marknadsföring från utländska konkurrenter, dels kommer bolaget att ta ett större socialt ansvar genom att ta från spela mera-budgeten till spela lagom-budgeten. Men vi ska inte lägga oss platt, säger Margareta Winberg till Dagens Industri.

Svenska Spel har ännu inte utsett någon efterträdare till vdn Jesper Kärrbrink. Enligt Margareta Winberg finns det många intressanta kandidater, men rekryteringen är inte klar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev