fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladets Wendela ska nå hälften av kvinnorna

Publicerad: 8 september 2008, 06:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Aftonbladet startar kvinnosajten Wendela som blir ett samarbete mellan webb och papper. Ambitionerna är högt ställda. "Målgruppen består av 1,2 miljoner kvinnor och vi ska nå hälften av dem", säger Malin Kaldo, featurechef på Aftonbladet.se


HW

Henrik Widell


- Målgruppen är kvinnor 28-45 år. De utgör en stor del av kvällstidningsläsarna och står för majoriteten av hushållsinköpen. Det gör dem till en viktig läsargrupp som är högintressant för annonsmarknaden, säger Malin Kaldo.

I och med lanseringen av Wendela, som har fått sitt namn efter Aftonbladets första kvinnliga reporter Wendela Hebbe, försvinner tre avdelningar från Aftonbladet.se, Familj, Kvinna och Kärlek och Sex.

- Alla de avdelningarna var ganska stora och det är det vi baserar vårt trafikmål på 600.000 unika besökare i veckan på. Sedan kommer inte alla av läsarna vara kvinnor eftersom vi vet av erfarenhet att också många män läser det här materialet.

Två redaktörer, Lina Lindkvist och Anna Andersson, ska jobba med Wendela.se, men reporterkraft ska tas också från kvällstidningen Aftonbladet. Material från sajten ska också lyftas upp i tidningen.

- Vi är bra på de snabba grejerna, vad det snackas om just nu medan kvällstidningen kan stå för mer av en fördjupning av materialet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev