torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladets webb och tidning slås ihop - Silow får chefsjobb

Publicerad: 16 september 2008, 12:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Aftonbladet Nya Medier och kvällstidningen Aftonbladet slås ihop i ett bolag. Fyra nya affärsområden bildas - Kvällstidningen, Nya Medier, Tillväxtmedier och Mobil. Niklas Silow, tidigare chefredaktör på Punkt SE, blir chef för affärsområdet Mobil.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Hela Aftonbladets koncernledning sitter just nu i ett sammanträde och diskuterar den stora omstrukturering som mediehuset ska genomgå då bolagen Aftonbladet Nya Medier och kvällstidningen Aftonbladet fusioneras.

- Vi har uppfattat bolagsgränsen som ett hinder. Den har också blivit en symbol som gjort att vi inte har kunnnat glädjas åt varandras framgångar så som vi bör, säger Jan Helin, chefredaktör för Aftonbladet.

Papperstidningen och Aftonbladet.se ska dock även i fortsättningen drivas som två organisationer, med separata chefredaktörer och ansvariga utgivare. Aftonbladet tror inte på idéen om en superdesk.

- Skälet till att vi slår ihop bolagen är att vi tror att det ger oss bättre möjligheter till smart journalistik och bättre affärer. Men vi ser att webben och papparet kräver full fokus individuellt genom separata organisationer och affärsområden, säger Carl Gyllfors, vd för Aftonbladet.

Samarbetet mellan webb och papper ska dock fördjupas. Som en symbol för det ska de löpande publicistiska besluten få "delad vårdnad".

- Varannan vecka ska de tas av redaktionschefen för webben, och varannan vecka av redaktionschefen för pappret, säger Jan Helin.

Koncernen skapar nu fyra affärsområden: Kvällstidningen, Nya Medier, Tillväxtmedier samt Mobil.

Affärsområdeschef för Mobil blir Niklas Silow, som framtill nedläggningen var chefredaktör för förlustmaskinen Punkt SE.

Niklas Silow ska även kommer att ansvara för det interna integrationsarbetet fram till årsskiftet.

Chefer för respektive affärsområdena blir:

Mobil: Niklas Silow, chef och ansvarig utgivareNya Medier: Annika Söderberg (tf för Anna Settman). Kalle Jungkvist, chefredaktör och ansvarig utgivareTillväxtmedier: Mats Eriksson, tillika VD för holdingbolaget TillväxtmedierKvällstidningen: Affärsområdeschef ska tillsättas. Jan Helin, chefredaktör och ansvarig utgivare

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev