Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladets biträdande nyhetschef till London

Publicerad: 15 April 2002, 09:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Aftonbladet biträdande nyhetschef Leif Kasvi blir utrikeskorrespondent stationerad i London. Nöjesreportern Fredrik Virtanen flyttar till New York.


Leif Kasvi ersätter Peter Wennman, som kommer hem till redaktionen i Johanneshov efter två år i London. Fredrik Virtanen tar över efter Wolfgang Hansson, som också han flyttar hem efter två år.

Vad de hemvändande reportrarna ska jobba med på hemmaplan och vilka personer som ska ta över efter Leif Kasvi och Fredrik Virtanen, är inte bestämt. Omflyttningarna ska inte ses som något dramatiskt, enligt Aftonbladets informationschef Olof Brundin.

- Det är en normal process. Det är slitigt att jobba som utrikeskorre.

Leif Kasvi, börjar i juni och hamnar i ett London antagligen drabbat av fotbollsfeber.

- Det ska bli kul. Jag ska skriva om det som vi traditionellt rapporterar om från London, nöjen och sport, säger han.

För Fredrik Virtanens del innebär utrikesjobbet en återgång till nyhetsrapporteringen när han flyttar till New York i juni.

- Jag kommer egentligen från nyhetshållet, även om jag mest är känd som nöjesreporter. Jag haft det lite bekvämt och gjort samma sak i många år så det ska bli spännande att bli en utrikeskorre som ska skriva om allt från nyheter till sport.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.