Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Aftonbladet vill hämnas"

Publicerad: 20 Februari 2009, 14:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

I onsdags åkte Marcus Birro från Norrköping till Stockholm för att bli intervjuad av Linda Skugge. Men Aftonbladets chefredaktör ställde intervjun och enligt Marcus Birro handlar det om en personlig vendetta mot honom. "Jag har aldrig varit med om något liknande", säger Marcus Birro.


Intervjun handlade enligt Marcus Birro om hans skrivande och längtan efter ett barn (Marcus Birro blev i dagarna pappa för första gången). Mötet varade i tre timmar och en fotograf tar bilder.

- Allt som allt lägger jag ner en arbetsdag med att resa ifrån min familj, träffa Linda, svara på kompletterande via mail, bli fotad och ordna med bilder, säger han.

Men igår fick han beskedet, av Linda Skugge, att artikeln ställdes. Enligt Marcus Birro ska det vara Jan Helin som bestämt att den inte skulle gå i tryck. Artikeln var tänkt att gå som en Lördagsintervju.

- Jag har aldrig varit med i något liknande, säger Marcus Birro.

Som menar att det rör sig om en hämnd för att han tackat nej till ett erbjudande på Aftonbladet och istället valde Expressen.

- Vad skulle det annars vara? säger Marcus Birro.

Han har upprepade gånger försökt att komma i kontakt med Jan Helin, säger han, men utan att lyckas. När han frågat Linda Skugge och bilagechefen på tidningen har de hänvisat till Jan Helin.

- Det är inte hela världen, men han får väl lämna en förklaring till mig eller i alla fall till sin egen personal. De vet inte heller varför artikeln inte ska publiceras, säger Marcus Birro.

- Jag hade högaktat honom om han i alla fall haft ballar att säga "Jag gillar inte dig, vi vill inte ge dig mer uppmärksamhet", fortsätter Marcus Birro.

Aftonbladets informationschef Niklas Bodell:

- Den här intervjun planerades, precis som Birro själv påpekar, för länge sedan. Och den känns helt enkelt inte aktuell längre.

Rör det sig om en hämnd?

- Absolut inte.

Uppdaterat: Linda Skugge skriver i sin blogg på fredagskvällen att Aftonbladet-cheferna först sagt okej till en Birro-intervju, men att artikeln sedan ställdes "INNAN de ens läst texten".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.