Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet utnyttjasi nazistpropaganda

Publicerad: 17 November 2008, 05:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Nynazister använder sig av en artikel i Aftonbladet för att visa att det finns ett "svenskfientligt våld" i landet. "Vi ser allvarligt på detta", säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.


Den 6 december kallar Salemfonden, som består av flera olika främlingsfientliga och uttalat nynazistiska grupperingar, till demonstration i Stockholmskommunen Salem. Enligt organisationen ska man hedra minnet av en 17-årig pojke som misshandlades till döds år 2000.

För att nå ut med sitt budskap delar fonden ut flygblad med rubriken "Sätt stopp för det svenskfientliga våldet". På en bild poserar en grupp unga människor med ett uppslaget exemplar av Aftonbladet. Artikeln, Blev hjältar - i tunneln, handlar om en grupp ungdomar som avbröt en misshandel i Södertälje. Enligt Salemfonden blev kvinnan offer för "svenskfientligt våld".

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet:

- Vi ser självklart allvarligt på att invandrarfientliga grupper förvanskar våra berättelser med syftet att artiklarna ska passa deras motiv. Info14s världsbild är en världsbild vi ständigt kommer att bekämpa.

Ska Aftonbladet vidta några åtgärder?

- Vi ska titta närmare på saken, men har ännu inte fattat något beslut om det.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.