Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladet öppnar åter för debatt

Publicerad: 15 maj 2002, 11:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

I mars stängde Aftonbladet.se sina debattsidor efter den fällande domen mot Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet Nya Medier. Nu släpps ordet fritt igen.


- Vi har diskuterat hur vi ska göra det här i fortsättningen, och i steg ett startar vi med ett litet antal nyhetsgrupper med total förhandsgranskning. Man måste även vara registrerad användare, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet Nya Medier.

Innan avdelningen stängdes hade debattavdelningen 2.000 olika diskussionsgrupper.

- Ett av problemen förra gången var mängden inlägg, det blev i längden ohanterbart. Nackdelen är ju dock att det inte blir samma bredd som förut vilket är synd, säger Kalle Jungkvist.

Men redan i höst funderar Aftonbladet på att starta en icke förhandsgranskad debattavdelning.

- Vi funderar på att öppna en annan del som inte moderatorstyrd utan efterhandsgranskas. Den faller i sådana fall under BBS-lagen (lagen om elektronisk anslagstavla) vilket innebär att det främst är den enskilde individen som ansvarar för vad den skrivit, säger Kalle Jungkvist.

Den tjänsten skulle i så fall kunna användas för de avdelningar som, Kalle Jungkvist uttrycker det, inte är "så farliga", exempelvis diskussioner om bilar.

Den var den 7 mars i år som Aftonbladets Kalle Jungkvist fälldes för tryckfrihetsbrott på grund av inlägg på nättidningens debattsidor. Den fällande domen gällde fyra nazistiska inlägg i en diskussion om Mellanöstern på Aftonbladet.se i oktober 2000.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev