Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet hejdar Macho

Publicerad: 23 April 2007, 03:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Först avbröt Metro samarbetet med tidningen Gringo. Nu drabbas förlaget Latifeh av ett nytt bakslag när kvällstidningen Aftonbladet bryter med tidningen Macho efter ett år.


Macho har ingått som en självständig bilaga med egen utgivare i Aftonbladets nöjestidning Klick.

"Jämställdhetsfrågorna är viktiga för Aftonbladet. Om vi kan nå en ung målgrupp tjejer och killar har vi verkligen lyckats", sa Anders Gerdin i den egna tidningen för ett år sedan då planerna på samarbetet presenterades.

- Vi har kört det en period nu. Vi var överens om att testa ett år. Det var ett roligt samarbete som nu fortsätter i en annan form. Det feministiska perspektivet är jätteviktigt för en modern tidning, säger Aftonbladets informationschef Olof Brundin.

Han kan inte berätta så mycket om hur samarbetet ska fortsätta. - Vi har redan en del samarbeten med dem. Machos redaktion ska jobba med Punkt SE. Och så ger de oss sin syn och kommer med spännande iakttagelser som vi 45-åriga direktörer inte ser.

Hur står det till med feminismen på Aftonbladet egentligen?

- Vi är den enda tidningen i Europa med en egen kvinnoavdelning.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.