Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet förbi Passagen i WIS första lista

Publicerad: 22 Januari 2002, 08:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Website Index Sverige lanserade igår sin första topplista över välbesökta sajter. Identiskt med det så kallade Kia-indexet visar siffrorna att webbläsarbaserad mätning ger resultat som skiljer sig markant från andra mätföretags.


Aftonbladet toppar Website Index topplista med 1.421.679 unika webbläsare under vecka tre. Tvåa på listan hamnar Scandinavia Online med 1.181.499. I listor från exempelvis Jupiter MMXI och Nielsen Eratings brukar förhållandet vara det omvända.

- Att styrkeförhållandet har varit annorlunda tidigare tror jag beror på att mätningar baserade på paneler som använder elektronisk registrering har haft antingen ingen eller underrepresentation av jobbsurfare, säger Anders Lithner, analyschef, Webbarometern.

Website Index visar samma siffror som Kia-index. Är ni konkurrenter?

- Nej absolut inte. Listorna är identiska idag eftersom det bara är Red Measure som passar Kias rekommendation och Kia därför hämtar siffror från samma mätning. Men de välkomnar andra att införliva passande siffror i sin lista. Om det sker kommer listorna förstås att skilja sig åt.

Förhållandet mellan Kia och Website Index beskriver Anders Lithner som begränsat till att samma siffror används i respektive topplistor.

- I Website Index ingår även vår målgruppsundersökning och den står Kia inte bakom idag, säger han.

Website Index lista presenterar idag siffror från tio sajter. Ytterligare fem är med i listan men inte klara för redovisning denna vecka. Enligt Anders Lithner är fler på gång.

- Vi för en tät dialog med ett flertal andra. Hur många kan jag inte säga men utvecklingen går säkert snabbt, säger han.

Tror du att ni kan etablera Website Index som en standard?

- Jag är övertygad om att det händer. Erfarenheten från andra nordiska länder är att denna mätning vuxit ganska snabbt.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.