Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet får kinesisk syster

Publicerad: 4 Augusti 2008, 10:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Aftonbladet testar nytt grepp för sin Kina-bevakning inför OS. I morgon får tidningen en 24 sidors Kina-bilaga som beskriver kinesernas vardag ur ett inifrånperspektiv, men på svenska.


Ruidian Waanbao, eller "den svenska kvällstidningen", är det kinesiska namnet på morgondagens tillfälliga extrabilaga. Den har fyllts artiklar om händelser som hämtats ur kinesisk press men skrivna på Aftonbladet-vis. Bilagan har samma indelning som Aftonbladet med avdelningar som nyheter, sport och nöje och utöver det finns även Kina-fakta.

- Vi vill visa hur Aftonbladet skulle kunna se ut om det kom ut i Kina. Det är ett roligt sätt för oss att berätta om ett land som just nu är det som man undrar mest om, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet.

Har ni gjort något liknande tidigare?

- Nej, jag har inte heller sett något liknande tidigare som är så konsekvent genomfört.

Ruidian Waanbao kommer med gratis när man köper Aftonbladet imorgon. Aftonbladet kommer också att upplåta en sida varje dag i Sportbladet åt Amnesty, med start fredag.

- Vi har valt att stödja Amnesty för att vi gillar att de höjer sin röst även under tider som OS.

Hur kommer era journalister på plats i Kina att kunna förhålla sig fritt i sin bevakning?

- Det återstår att se, men min gissning är att sportbevakningen inte kommer att påverkas. Hur det blir för den övriga bevakningen får vi se allt eftersom.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.