Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet-cheferstartar tv-bolag

Publicerad: 29 April 2008, 04:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Anders Bäckström och Mateusz Piekut, som var med och drog igång Aftonbladets webb-tv, har lämnat Aftonbladet. Nu startar de en egen firma som ska hjälpa mediesajter med webb-tv.


Anders Bäckström har jobbat på Aftonbladet i nio år och kommer närmast från en tjänst som nyhetschef för Aftonbladets webb-tv. Mateusz Piekut har precis återvänt från sin pappaledighet och har dessförinnan jobbat som utvecklingschef för Aftonbladet Produktion.

Nu lämnar de båda Aftonbladet för att starta bolag tillsammans.

- Vi ska hjälpa onlinemedier med att skapa, distribuera och presentera innehåll på ett bra sätt, säger Mateusz Piekut.

Bolaget ska heta Medialab 2, om namnet går igenom hos bolagsverket. Initialt har Medialab 2 uppdrag för Aftonbladet, där de producerar sportprogrammet Bank vs Niva, samt för Byt bil och Tidningskompaniet. Bolaget riktar sig till alla onlinemedier som vill ha webb-tv på sin sajt.

- Det är många medier som redan i dag har mycket innehåll, men inte vet hur de ska presentera det på rätt sätt. Vi kommer att arbeta med att producera innehåll men främst hjälpa till med presentationen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.