Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet brytermed motortidning

Publicerad: 9 Februari 2009, 07:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Aftonbladet säger upp avtalet med tidningen Auto Motor & Sport.


I höstas drog Aftonbladet ned utgivningstakten för sin motorbilaga från var fjortonde dag till en gång i månaden. För att dra ned på kostnaderna ytterligare säger man nu upp avtalet med motortidningen tidningen Auto Motor & Sport, som bidragit med innehåll till bilagorna och, i mindre skala, till Aftonbladets webb.

- Vi hade en kille som jobbade på heltid med detta men han är nu frilansare för Aftonbladet istället, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på Auto Motor & Sport.

Enligt Alrik Söderlind har inga andra personalförändringar skett i samband med att Aftonbladet sade upp kontraktet.

Ska ni leta efter en ny samarbetspartner?

- Vi hade exklusivt printavtal med Aftonbladet, så vi kunde inte hjälpa någon annan. Vi har inga projekt igång nu men vi får se hur det blir längre fram, säger Alrik Söderlind.

Niklas Bodell, Aftonbladets informationschef:

- Vi har i grunden varit väldigt nöjda med samarbetet, men tiderna är annorlunda. Vi måste se över alla våra kontrakt. Vi tror att vi kan göra en minst lika bra journalistisk produkt utan samarbeten.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.