Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladet ber om ursäkt för hårda villkor

Publicerad: 13 Januari 2009, 07:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Aftonbladets nya fotocommunity Bums.se möttes direkt av kritik för sitt upphovsrättsavtal. Nu har Aftonbladet backat och bett om ursäkt. I veckan kommer nya villkor.


Bums.se lanserades i helgen i en betaversion. Fototjänstens syfte är att medlemmarna kan publicera sina egna foton och dela sina fotoalbum med andra medlemmar.

- Det fanns ett hål i Aftonbladets portfolio som behövde fyllas, vid sidan av vår blogg- och videotjänst, säger Julien Duniec, som har utvecklat Bums.se.

Bums.se möttes direkt av hård kritik i bloggar och kommentarsforum med anledning av tjänstens medlemsvillkor. Enligt villkoren skulle Aftonbladet ha rätt att publicera medlemmarnas bilder i alla koncernens medier, även efter att ett konto avslutats. Paralleller drogs till debatten om Facebook häromåret, då bland annat Aftonbladet kritiserade Facebook för att de äger medlemmarnas bilder.

Efter kritiken mot Bums.se tog Aftonbladet bort evighetsklausulen. På Bums.ses blogg ber Julien Duniec om ursäkt för de hårda villkoren.

- Vi ärvde Aftonbladetkoncernens avtal rakt av och jag förstår reaktionerna. Nu har vi tagit bort evighetsklausulen och håller på att ta fram specifika villkor för Bums.se. De blir förhoppningsvis klara under veckan.

I går hade 277 personer registrerat konton på sajten.

- Det är kul att så pass många hittat hit utan att vi har marknadsfört tjänsten. Men det är tråkigt att diskussionen om juridiken tog överhanden, jag skulle gärna ta emot fler kommentarer om själva tjänsten.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.