Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Affärsvärlden säger upp folk

Publicerad: 29 April 2002, 13:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Affärsvärldens förvärv av Ekonomi24 innebär att redaktionen blir övertalig.


Affärsvärldens vd Christer Björkin och den tillträdande chefredaktören Thomas Peterssohn ska jobba sig igenom hur organisationen ska se ut.

- Hur många som får gå bygger på vad vi ska göra. De detaljerna dröjer några veckor, säger vd Per Bowallius, Ekonomi & Teknik förlag.

Förlaget har känt av den vikande annonskonjunkturen och vill spara pengar. De anställda uppmanas att ta längre, obetald ledighet i sommar. Förlaget sägs räkna med att spara 3 miljoner kronor och slippa gå till ägarna för att begära mer pengar.

- Vi är inne i ett tufft läge, annonsmarknaden har ju gått ner ordentligt. Vi har gått ut med olika åtgärder och ett är att erbjuda våra medarbetare att ta ut längre ledighet under sommarperioden då vi har låg produktion. Det är ett erbjudande om tjänstledighet som vi ger för att spara pengar. Det gäller att täppa till alla flöden.

Hur går sådana sparåtgärder ihop med affärer som den ni nyligen genomfört med Ekonomi24?

- Det är det som är det fina med den satsningen. Eftersom affären har ett royaltyupplägg sker inte betalningen nu utan sedan, säger Per Bowallius.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.