Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Adidas kampanjar med yoga och Steffi Graf

Publicerad: 18 Februari 2008, 09:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Adidas lanserar vår- och sommarkollektionen för klädserien Women's Training med sajten Adidas Women. Den internationella kampanjen går upp i dag och har yoga som tema. Webbyrån Foreign står bakom.


- Redefining yoga är kampanjtemat för i år. Adidas har i samarbete med den professionella yogainstruktören Rainbeau Mars utvecklat en ny yogastil. Den här yogan ska gynna kvinnors vardagliga liv istället för att fokusera på det spirituella, säger Frida Askelöf, kundansvarig på Foreign.

Atleterna Laila Ali, Steffi Graf, Iridia Salazar och Britta Steffen är med som yogautövare och annonspelare för Adidas i kampanjen.

Målgruppen är kvinnor 20 till 35 år som sportar 2-3 gånger i veckan och bor i större städer. Om tre veckor kompletteras kampanjsajterna med träningsvideos och intervjuer med atleterna. Då tillkommer också funktioner som "Blog this" och "Share this" som förenklar för besökare och bloggare att sprida kampanjens innehåll.

- Det är numera en viktig del av Adidas kampanjer. Vi vill att folk tar med sig innehållet och sprider det vidare efter att dom besökt sajten, säger Frida Askelöf.

Kampanjen ska gå i 38 länder och i dag är det premiär den engelska versionen som bland annat ska användas av de skandinaviska länderna. De övriga språkversionerna lanseras från nästa vecka. Varje marknad sköter sen den nationella lanseringen av kollektionen.

Foreign har jobbat med Adidas sedan byrån startade 2002 och den här kampanjen ska ligga upp till höstkollektionen kommer.

Kampanjsajten har adressen www.adidas.com/women

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.