onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Adidas gör kundernatill festival-managers

Publicerad: 26 september 2008, 08:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Adidas varumärke Original startar kampanjsajten Original Festival där besökarna kan skapa sin egen musikfestival. "Det här passar oss. Original har alltid haft en stark koppling till musik", säger Måns Eriksson, pr-chef för Adidas Sports & Style-avdelning.


HW

Henrik Widell


På sajten kan besökarna välja mellan olika scener de vill ha och vilka artister som ska uppträda. Artisterna Adam Tensta och Kleerup har redan lagt upp festivaler för att stimulera besökarnas intresse.

- De är inte knutna till Adidas utan gjorde det helt enkelt för att de tyckte det var en rolig grej, vilket vi förstås är glada för, säger Måns Eriksson.

Kampanjen Original Festival har redan genomförts i Australien och Italien med goda resultat och för Sveriges del hoppas Måns Eriksson på 10.000-14.000 skapade festivaler.

- Sedan hoppas vi på virala effekter där användarna sprider sina projekt via ställen som Facebook och Myspace.

För att dra trafik till sajten ska Adidas genomföra en gerilla-kampanj där de med posters annonser för flera fiktiva annonser på stan.

- Tanken är att generera intresse och trafik genom att marknadsföra festivaler skapade på kampanjsajten som verkliga festivaler som ska äga rum.

Besök kampanjsajten här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev