Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Adcity Media säger upp tre

Publicerad: 12 maj 2009, 07:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

När Adcity Media förbereder försäljningen av ett dotterbolag får tre personer lämna företaget.


Adcity Media, som säljer annonsutrymme i en tv-kanal som visas på krogar och caféer, tvingades i går meddela tre medarbetare att deras jobb försvinner.

Enligt vd:n Anders Axelsson är det en stundande försäljning av ett dotterbolag som tvingat fram detta.

- Vi genomför sedan en tid tillbaka en renodling av verksamheten och kommer i enlighet med det att sälja ett dotterbolag inom kort. Vi ser då att vi har en överkapacitet på tre personer, säger han och fortsätter:

- Det är naturligtvis väldigt tråkigt och vi hade helst behållit alla dessa tre personer på andra håll i bolaget. Som det ser ut nu kanske vi kan erbjuda en av personerna ett nytt jobb.

Adcity Media-koncernen, där även Sign & Image ingår, har inte sitt bokslut för 2008 färdigt. Men Anders Axelsson flaggar för ett försämrat resultat.

- Vi tog mycket kostnader för investeringar i nya affärsben under 2008 vilket kommer att belasta resultatet. Några av dessa satsningar får nu ligga på is på grund av konjunkturen.

Exklusive de tre som nu får lämna har Adcity Media 18 anställda.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.