Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Adaption fixar gratis webb-tv

Publicerad: 21 Maj 2008, 11:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Adaption Media erbjuder sajtägare gratis produktion av webb-tv, mot att de ger upp reklamintäkterna. "Det är en win-win-situation får båda parterna", säger Maria Chun, affärsområdeschef på Adaption Media.


Adaption Media startade 2001 men drog hösten 2007 igång sitt webb-tv-projekt. Sedan dess har företaget gjort 14 program för sajten Netdoktor.se. Nu har de skrivit ett avtal med Familjeliv.se som har cirka 200.000 unika besökare i veckan. Maria Chun förklara tänket bakom samarbetet.

- Vi står för allt från projektledning, produktion, innehåll, teknisk plattform och streaminglösning till finansiering. Det ger en kostnadsfri webb-tv-lösning får sajten, mot att vi får annonsintäkterna.

Så vad får sajten ut av samarbetet?

- De får ytterligare en dimension til sin sajt. Med bättre innehåll kan man locka fler besökare. Från webb-tv-spelaren driver vi besökarna över till sajten för att kommentera och diskutera.

Det finns olika annonsplatser att köpa, dels ett huvudsponsorat och bannerplaceringar. Att vara huvudsponsor till ett program kostar cirka 70.000 kronor om året.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.