torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Adam Tensta ambassadör när Alla olika alla lika kampanjar

Publicerad: 1 oktober 2008, 04:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Alla olika alla lika lägger om strategin och lanserar en ny sajt. I samarbete med Nollrasismveckan i TV4 vill LSU, som står bakom Alla olika alla lika, få folket att reagera.


HE

Helena Engelbrecht


- Tidigare ville vi mest få folk att tänka till på sajten. Nu har vi ändrat om så att man faktiskt kan göra något, säger Cecilia Törnqvist, kommunikationsansvarig på LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer.

Nytt på sajten är till exempel att besökaren kan göra tummen upp för restauranger, skolor och andra ställen som inte diskriminerar. Nytt är även en blogg där 17-åriga David Carr från Vallentuna kallar sig för Fördoms-David och tar upp olika perspektiv just på fördomar.

Besökaren kan även med hjälp av Fackomaten testa sina fördomar genom att para ihop olika stereotyper med tillhörande föremål.

Adam Tensta, Asha Ali och Juvelen är ambassadörer för kampanjen. Alla olika alla lika lanseras idag och pågår tills december 2009. Sajten samarbetar med Lunarstorm där en kampanj drog igång redan i fredags och kommer synas oktober ut.

Alla olika alla lika samarbetar också med Nollrasismveckan i TV4. Sajterna kommer att länka till varandra och Alla olika alla lika är med och presenterar Nollrasismveckan i TV4s trailrar.

- Det är jätteroligt att TV4 satsar på ett samarbete med oss. I och med det når de ju även ut till de andra diskrimineringsgrunderna religion, funktionshinder, kön, könsidentitet, sexuell läggning och ålder.

Frilanskonsulten Magnus Westerberg är kreativ chef. Resten av arbetsgruppen är: Magnus Kerner, kundansvarig, Johanna Öberg, gränssnittsdesigner, CIBER. Benjamin Holfve, Html-programmerare, Trevald, William Rosenström, projektledare, Illianced och Petra Emtestam, grafisk formgivning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev