Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Abel & Bakers nya vd utesluter inte uppsägningar

Publicerad: 23 April 2002, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Patrick von Schenck ersätter Måns Ulvestam på webbyrån Abel & Bakers vd-post. Patrick von Schencks första uppgift blir att effektivisera verksamheten och han utesluter inte ytterligare uppsägningar.


- Det är min andra dag på jobbet och jag vore en idiot om jag distanserade mig mot några som helst åtgärder, svarar Patrick von Schenck på frågan om ytterligare uppsägningar kan bli aktuella.

Webbyrån Abel & Baker har redan genomgått neddragningar i flera omgångar. Att ytterligare effektivisera verksamheten och jaga kostnader samtidigt som byrån blir duktigare på att ta betalt är planen för att få fart på företaget.

- Vi måste utnyttja de personer vi har på ett bättre sätt. Se till att det är en jämn beläggning på personalen och ge dem instruktioner om hur de själva optimerar sitt arbete, säger Patrick von Schenck.

Han ersätter Måns Ulvestam som nu ska arbeta med externa kundkontakter.

- Måns ska ägna sig åt det han är bäst på och vill göra. Jag ska arbeta mer med organisationen och interna frågor, säger Patrick von Schenck.

Patrick von Schenck kommer närmast från en post som vd och delägare i Schibsteds riskkapitalbolag EMV. Tidigare har han varit vd på ZTV, Bidlet och Allt om Stockholm.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.