Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

A-Comrapport: Byråintäkten rasar - förlust kvartal två

Publicerad: 18 December 2001, 13:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Kommunikationkoncernen A-Com redovisar ett resultat efter finansiella poster på 11,7 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets första halvår. Samma period förra året uppgick vinsten till 22,3 miljoner kronor. För andra kvartalet redovisar A-Com förlust.


Byråintäkten sjönk till 198 miljoner kronor första halvåret, en kraftig försämring jämfört med 304 miljoner kronor samma period förra året.

För andra kvartalet redovisar A-Com en förlust på 27,2 miljoner kronor, att jämföra med en vinst på 12,4 miljoner kronor samma period förra året.

Den negativa resultatutvecklingen förklarar A-Com med "det kapacitetsöverskott som uppstått i bolagen på grund av det kraftigaste efterfrågefall på marknaden för kommunikations- och reklamtjänster någonsin". Vidare skriver bolaget i rapporten att "efter händelsen den 11 september har en tydlig fördröjning i kundernas beslut om marknadsinvesteringar kunnat iakttagas".

Till följd av den allt svagare konjunkturen har koncernen i oktober påbörjat ett sparprogram. Målet uppges vara "att inom sex månader sänka kostnaderna med 20 procent eller på andra sätt uppnå balans mellan kundefterfrågan och kapacitet".

De redan genomförda sparåtgärderna innefattar bland annat personalnedskärningar om 180 personer.

Björn Hedensjö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.