Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

A-com ställer in vd-byte

Publicerad: 19 maj 2009, 12:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Anders Carlson skulle tillträda som vd för A-com nästa vecka. Men nu snuvas han på jobbet, då nuvarande vd:n Fredrik Sandelin får förlängt uppdrag. "Det är lätt att vara efterklok", säger styrelseordföranden Hans Fjärem.


Enligt tidigare beslut skulle Fredrik Sandelin lämna A-com den 25 maj. Men styrelsen har nu bett honom att stanna kvar i sex månader och leda det städuppdrag som man anser vd:n måste utföra.

- Vi väljer att ha kvar Fredrik Sandelin under en övergångsperiod. När vi tittade på situationen tidigare såg vi att vi måste reducera kostnaderna. Men då är det svårt att ta in någon utifrån, för företaget är oerhört komplext, med verksamheter både i Norge och Sverige. Fredrik Sandelin sitter på historiken och all information, säger Hans Fjärem till Dagensmedia.se.

Vem som blir chef efter de sex månaderna är oklart, säger han.

- Det är svårt att säga just nu. Det får vi ta ställning till då, fortsätter Hans Fjärem.

A-coms styrelse har beslutat att att inleda en process för att sänka bolagets centrala kostnader i Norge och Sverige med cirka 20 miljoner kronor till cirka 7,5 miljoner kronor årligen.I förra veckan tog A-com in knappt 31 miljoner kronor via nyemission.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.