Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

A-com skriver ner prognosen

Publicerad: 24 November 2008, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Köpet av norska kommunikationsföretaget Spit blev dyrare än beräknat. Nu skriver A-com ner tillväxtprognosen för de kommande åren.


Nu räknar A-com med att först senast 2013 uppnå målet om en byråintäkt på 1 miljard kronor. Tidigare var målet att nå miljardgränsen senast 2010. Anledningen är att kostnaden för att integrera Spit, som förvärvades 2007, i koncernen blev högre än väntat.

"Den tidskrävande integrationen medförde att det saknades resurser för att genomföra de planerade etableringarna av svenska verksamheter i Norge och vice versa. Vi tvingades senarelägga expansionen och när den nu återupptas sker etableringarna i en marknad som bedöms ha en svagare efterfrågetillväxt", skriver A-coms vd Fredrik Sandelin i koncernens delårsrapport för tredje kvartalet.

A-coms omsättning för årets tre första kvartal ökade med 16 procent till 614,5 miljoner kronor, och byråintäkterna ökade med 31 procent till 222,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 13 miljoner kronor, före av- och nedskrivningar, samma som året.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.