Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

92 miljoner i vinst för Aftonbladet

Publicerad: 9 Maj 2008, 05:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Schibsted-ägda Aftonbladet redovisar ett resultat på 92,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2008. Det är tidningens högsta resultat någonsin för ett förstakvartal. 2007 var siffran 8 miljoner kronor. Samtidigt backar Svenska Dagbladets resultat med 14 miljoner jämfört med motsvarande period förra året, från 20 till 6 miljoner kronor.


Aftobbladet Nya Mediers resultat landar på 29 miljoner kronor, jämfört med 19 miljoner förra året.

Även pappersupplagans resultat torde leda till glada miner i Globenområdet. Resultatet blir 61 miljoner kronor, jämfört med 39 miljoner för det första kvartalet 2007.

I mars minskade upplagan per utgivningsdag till 391.700, vilket är en minskning från förra årets 400.800.

- Vi är så klart jättestolta. Framför allt att vi på så kort tid lyckades återhämta oss efter förra årets ganska tuffa period, säger informationschef Niklas Bodell.

Han tackar bland annat Aftonbladets sparprogram som rullade ut förra året.

Hur gick det för Punkt SE?

- Vi har inte kommunicerat precisa siffror för Punkt SE. Det är ingen hemlighet att de fortfarande går med förlust. Men tidningen presterar ett bättre resultat än väntat.

Finns den kvar om ett år?

- Det är en ägarfråga.

Schibsted har meddelat att de ska ta över radannonserna, till exempel Blocket. Hur påverkar det Aftonbladet?

- Det vet inte ännu. Schibsted bildar ett nytt bolag och placerar ett flertal bolag, inklusive Blocket. Det är klart att det påverkar vårt resultat, men hur vårt engagemang i det nya bolaget ser ut vet jag inte, säger Niklas Bodell.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.