90 DN-anställda får söka om jobbet

2009-11-10 13:48  

Featureavdelningen tvingas också söka om sina jobb.

Som Dagensmedia.se tidigare berättat har Gunilla Herlitz intåg på Dagens Nyheter knappast undgått någon anställd.

DN har, bland annat, fått ny redaktionschef, ny webbchef, ny personalchef och en ny chef på ekonomidelen.

Gunilla Herlitz har tidigare meddelat att 55 tjänster på DN:s centralredaktion ska utlysas. Nu dras även featureavdelningen in i omorganisationen, uppger Journalisten. Därmed blir det totalt 90 anställda som får söka om sina jobb.

Som Dagensmedia.se tidigare uppgett bantas DN:s webbredaktion med nio tjänster. Tre är vakanta, vilket betyder att sex anställda hänger löst.

– Vi har inte haft några uppsägningar på DN tidigare så det här är en ny situation för oss alla, och det är givetvis smärtsamt för medarbetarna, sa Hans Arbman, ordförande i Dagens Nyheters SJF-klubb, nyligen till Dagensmedia.se.

Gunilla Herlitz säger till Journalisten att även andra tidningar dragit ned på webben.

– Fortfarande är det papperstidningen som ger DN huvuddelen av pengarna. 95 procent av intäkterna kommer därifrån. Webben är viktig, men satsningen på den måste vara rimlig.

Utöver varslet försvinner 20 tjänster från DN:s nyhetsorganisation, som enligt Gunilla Herlitz är för stor. Istället upprättas en personalpool med 20 personer som ska täcka upp när behovet uppstår.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt