Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

79 miljoner i förlust för Metro

Publicerad: 23 April 2007, 05:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Metros första kvartal 2007 slutar med en förlust på 79 miljoner kronor. Omsättningen för företaget ökar under perioden från 643 till 707 miljoner kronor.


Resultatet med en förlust på 79 miljoner kronor är sämre än för samma kvartal förra året då företaget gjorde en förlust på 27 miljoner kronor.

Problem på viktiga marknader som den svenska, spanska, franska och amerikanska med bland annat högre kostnader för distribution och lägre annonsintäkter, tillsammans med högre investeringar för internet är några av problemen bakom de negativa siffrorna.

- Problemen i Sverige beror främst på förlorad personal på försäljningssidan, ledningsproblem samt att Bostads-bilagan gått sämre än väntat. På grund av detta har vi inlett ett arbete med att omstrukturera ledningen för att återigen se till att den svenska verksamheten blir ledande och ett riktmärke för kostnadskontroll och tillväxt för övriga delar av koncernen, säger Metros vd Pelle Thörnberg i ett pressmeddelande.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.