Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

50 kan få gå från Egmonts tryckeri i Malmö

Publicerad: 7 Januari 2002, 14:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Egmont vill koncentrera tryckningen av sina tidningar till Köpenhamn och Oslo. På fredag tar styrelsen upp ett förslag som kan innebära att Malmö-tryckeriet läggs ner och drygt 50 medarbetare blir tvungna att lämna företaget.


- Vi har kallat till extra styrelsemöte på fredag och förmodligen får jag då i uppdrag att påbörja MBL-förhandlingar, säger Reinhold Lennebo, vd Egmont.

När kan personalen bli tvungna att sluta?

- Det vågar jag inte spekulera i. Förhandlingarna är komplicerade och måste få ta sin tid. Uppåt en månad kanske. Därefter vidtar varslen och allt som allt kan det röra sig om mellan tre och tolv månader.

Det är ledningen i Egmont Magazines som lägger ett förslag i vilket en nedläggning av Malmö-tryckeriet ingår.

Skälet till nedläggningen anger Egmont i ett pressmeddelande vara att tryckerierna i Oslo och Köpenhamn har en teknisk kapacitet som är tillräcklig för det behov koncernen har. Vidare skriver Egmont att den tekniska utrustningen i Malmö inte klarar de kapaciteter som skulle krävas för tryckning av flera stora titlar.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.