Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

40.000 har lyssnat på Arlanda Express historier

Publicerad: 14 April 2008, 10:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Förra året installerade Arlanda Express en så kallad "storydusch" i vänthallen för att berätta olika företagshistorier. Sedan dess har 40.000 lyssnat och nu duschar Arlanda Express lyssnarna med kundernas egna historier.


Arlanda Express storydusch består av ett helt valigt tågsäte men med hjälp av riktat ljud hör endast den personen som sitter i sätet berättelserna. Per Thorstenson, vd på Arlanda Express säger att han inte hade några speciella förväntningar på storyduschen.

- Nej jag tänkte väl mest att det skulle vara lite nyhetens behag men jag passerar ju genom vänthallen varje morgon och har sett att folk sitter där och lyssnar. Men jag kan ärligt säga att 40.000 lyssnare överträffar varje möjlig förväntan.

Han säger att Arlanda Express vill skapa positivt prat runt företaget med storyduschen men att initiativet också bygger interna värden.

- Över 20 miljoner passagerare har rest med oss under åren och en mängd roliga och intressanta händelser har hänt som vi vill sprida bland våra medarbetare och resenärer. Vi har fått en möjlighet att bygga en intern företagsstolthet med de här historierna på ett sätt som hade varit svårt på andra sätt.

Nyligen avgjordes också Arlanda Express tävling där kunderna fick skicka in sina egna bidrag. De tre bästa har valts ut och ska ersätta de befintliga historierna.

Av de 40.000 som använt storyduschen valde 13.000 av dem den engelska versionen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.