Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

23 procent fler kör Boxer

Publicerad: 9 januari 2007, 09:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

Under 2006 ökade antalet digital-tv-abonnenter hos Boxer med 123.000 och uppgår idag till 654.000.


Boxers kundantal växer i takt med nedsläckningen av det analoga nätet. Under fjolåret ökade antalet digital-tv-abonnenter hos bolaget med 23 procent och uppgår idag till 654.000. Under 2005 var ökningen 42 procent, men trots avmattningen hoppas Boxer på en fortsatt tillväxt.

- Vi har inga formulerade mål och har inte gjort några prognoser för 2007. Men tillväxt är naturligtvis ett önskemål från ägarna, säger Johan Bobert, informationschef på Boxer.

I mars släcks det analoga nätet i Stockholm och sedan följer Norrland, Värmland, Västkusten, Skåne och Blekinge. Boxers potentiella kunder är främst de villahushåll som fortfarande tar emot tv via det analoga marknätet, och enligt Johan Bobert råder det en hård konkurrens om dessa.

- Förutom med satellit-tv konkurrerar vi med IP-tv som kommer mycket starkt. Men vi hoppas att vi ska kunna växa trots den ökade konkurrensen.

Boxer omsatte 737 miljoner kronor under det första halvåret ifjol och resultatet efter finansnetto uppgick samtidigt till 107 miljoner kronor.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.