torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

123 miljoner i vinst för Expressen

Publicerad: 18 september 2008, 11:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Expressens fortsätter att leverera pengar till sina ägare. Tidningens rörelseresultat efter avskrivningar under de första åtta månaderna landade på 123 miljoner kronor, en ökning med 37 procent jämfört med samma period förra året.


MS

Martin Schori


Lönsamheten nu i nivå med rekordåren i slutet på 80-talet, enligt Expressen.

- I en pressad marknad har vi lyckats bra på annonsmarknaden och lyckats skapa nya intäkter vi inte haft tidigare med bra lönsamhet, säger Expressens vd Bengt Ottosson.

Var ökar ni mest?

- Intäkten med bäst marginal är utan tvekan tilläggsprodukterna. Morden i Midsomer, som är nu är inne på omgång 50 eller liknande, har varit en extremt lönsam satsning.

Expressen har minskat kostnaderna, säger ni. Hur då?

- Gör vi satsningar som inte funkar så avvecklar vi dem. Det betyder samtidigt att vi inte har behov av lika mycket folk. Vi har förändrat hur vi jobbar med de lokala sajterna och har slutat leverera nyhetssändningar till Canal Lokal. Sen jobbar vi alltid med tryckkostnader och liknande.

Vi börjar närma oss årets slut. Hur ser det ut för hela 2008?

- Vi har ett pensionserbjudande som ligger ute nu. Det beror på hur många som nappar. I grunden gör vi ett bra resultat i år så det är lämpligt att ta den typen av engångskostnader nu.

Ett 30-tal medarbetare har hittills tackat ja till Expressen pensionserbjudande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev