Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

12 sökföretag bildar europeisk miljardjätte

Publicerad: 28 Maj 2008, 06:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

I morgon slås det svenska sökoptimeringsföretaget SEO Logik ihop med elva nordiska och brittiska bolag. Den nya koncernen får namnet Guava och ska omsätta 1 miljard inom två år. "Det här kommer definitivt påverka marknaden i Sverige. De muskler vi får har ingen annan i Skandinavien", säger Nils Carlsson, som blir Sverigechef.


Sammanlagt ska upp till 15 bolag från Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien ingå i Guava. SEO Logik är det enda svenska företaget.

- Vi kommer att få betydligt mer muskler än vi någonsin haft. I dag är vi 30 anställda och omsätter 30-40 miljoner kronor, säger Nils Carlsson, som i dag är vd på SEO.

Sökmarknadsföring har exploderat de senaste åren. År 2007 ökade investeringarna med 70 procent jämfört med 2006 och sprängde miljardvallen, enligt IRM.

- Kunderna kommer i framtiden ställa oerhört hårda krav på de bolag som jobbar med sökmarknadsföring. De vill se resultat. Om ett år tror jag att de kommer att finnas ett eller två bolag som kan leverera vad de stora företagen kräver, säger Nils Carlsson.

Han fortsätter:

- SEO får nu statistik-, resultat-, och mätverktyg från dag ett. Det kan få andra företag konkurrera med.

Vilka blir de största konkurrenterna?

- I min värld finns tre stora aktörer i Sverige: vi, Getupdated och Relevant traffic.

Hur mycket ska Guava omsätta?

- Guava är börsnoterat i dag och värderat till 650 miljoner kronor. Men målet är att omsätta en miljard inom två år. Det är inget drömmål utan helt realistiskt.

Namnbytet ska lanseras med banners på nischade sajter som Dagens Industri.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.