Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

100 tjänster ska bort på Aftonbladet

Publicerad: 4 maj 2009, 09:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Aftonbladets ledning kallar till stormöte på Hovet klockan 14:30 i dag. Enligt uppgifter till Dagensmedia.se presenterar ledningen då ett sparpaket som innehåller kraftiga personalneddragningar - på upp emot 100 tjänster.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat har Aftonbladets ledning suttit i intensiva förhandlingar med facket om ett sparpaket. Parterna kunde dock inte träffa en överenskommelse före valborgsfirandet men förhandlingarna fortsatte under helgen.

På måndagsmorgonen fick Aftonbladets anställda en kallelse till ett stormöte klockan 14.30 i eftermiddag. Mötet hålls på "Hovets hylla", vid Johanneshovs Isstadions entré 17.

Dagensmedia.se erfar att ledningen då kommer att presentera ett stort sparpaket, som innebär mycket omfattande nedskärningar i tidningens personalstyrka.

Enligt uppgifter till Dagensmedia.se ska 100 tjänster försvinna, varav hälften på redaktionen och hälften på övriga avdelningar. Det motsvarar cirka 20 procent av personalstyrkan.

De anställda ska enligt Dagensmedia.ses källor erbjudas frivillig avgång i utbyte mot ett generöst avgångsvederlag. Enligt uppgift ska avgångsvederlaget vara anpassat till antal anställningsår på tidningen, och maxbeloppet uppgår till hela 30 månadslöner.

- Jag har inga kommentarer, säger Niklas Bodell, informationschef på Aftonbladet.

Dagensmedia.se har utan framgång sökt Fredrik Lindén, fackklubbsordförande på tidningen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.