Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från top5credits

Välj ett snabblån som passar dig

Tidigare så hade snabblån en aning dåligt rykte, något som nu har förbättrats avsevärt i och med att alla aktörer på den svenska marknaden står under noga statlig tillsyn genom Finansinspektionen. Oseriösa långivare har sållats bort från marknaden och villkoren har blivit tydligare exempelvis gällande vilka räntekostnader som erbjuds.

Publicerad: 14 december 2020, 09:50


Ett lån utan säkerhet, eller ett blancolån som det egentligen heter, är precis den lånetyp som ett snabblån ingår i.

En noga kontrollerad marknad med många seriösa aktörer gör också att du som låntagare har flera snabblån att kunna välja mellan.

Så väljer man rätt snabblån

Med en stor och alltjämt stadigt växande marknad så kan det även vara en aning knepigt att veta hur man ska välja rätt snabblån.

Innan man ens funderar på att ta ett snabblån eller något annat lån överhuvudtaget så behöver man först och främst vara övertygad att lånet är ett absolut måste och att man kommer att klara av att återbetala lånet.

Om man kommer fram till att man ändå ska ansöka om ett lån så är nästa steg att jämföra lånens olika räntekostnader. Se alltid till att kolla upp vad som är lånets effektiva räntekostnad. I den effektiva räntan så ingår lånets alla kostnader som utöver räntan även kan vara dolda avgifter så som aviavgifter och uppläggningsavgift.

Att välja rätt snabblån handlar dessutom att jämföra lånens villkor. Chansa inte med att ansöka enbart för att räntekostnaden tilltalar dig utan du behöver vara säker på att du uppfyller långivarens eller bankens krav innan du ansöker.

Att inte kolla upp detta på förhand kan annars leda till att du ansöker om ditt lån hos en långivare där du inte uppfyller de förhandsbestämda kraven. Resultatet av detta blir enbart ett automatiskt negativt lånebesked samt att du försämrar din kreditvärdighet ytterligare genom den kreditupplysning som alltid görs.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Många som ansöker om ett snabblån kan ofta ha en lägre kreditvärdighet, även om det nödvändigtvis måste vara så. Till en lägre kreditvärdighet så ingår ofta att man antingen (eller både och) har flera gjorda kreditupplysningar samt att en eller flera betalningsanmärkningar även kan förekomma.

Tidigare så hade det varit stört omöjligt att kunna låna pengar med en betalningsanmärkning. Numera så innebär inte en eller flera betalningsanmärkningar ett automatiskt avslag på din ansökan. Det finns idag annars gott om aktörer på marknaden som godkänner att en låntagare kan ha en eller flera betalningsanmärkningar.

Även här så kommer vikten av att jämföra långivare in i bilden, att alltid jämföra lån och finstilta villkor är ett absolut måste innan man ansöker om sitt snabblån.

.

Texten är en annons från top5credits