Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Daytrading.se

Vad är bitcoin?

Bitcoin är en digital kryptovaluta som man använder för att handla med, en slags digital plånbok. Man kan tjäna pengar på bitcoins genom att växelkursen hela tiden förändras.

Publicerad: 16 december 2020, 08:51


Via till exempel www.daytrading.se kan du läsa mer om hur du gör för att köpa bitcoins.

Bitcoins introducerades redan 2009. Under de senaste 11 åren har fler och fler människor fått upp ögonen och intresserat sig för kryptovalutan som var en av de investeringar som gav mest utfall under år 2020. 

Hur fungerar det rent praktisk?

Det finns en mängd olika plattformar online för att handla med bitcoins. Bitcoinkursen ändras hela tiden och kan också skilja sig åt en del mellan de olika plattformarna. När systemet upptäcker att säljpriset på en annan plattform är lägre än det pris man köper för hos en annan plattform sker ett köp automatiskt. Det är här man kan tjäna pengar på de olika skillnaderna i kurs mellan de olika handelsplattformarna. Det är ingenting som man behöver sköta manuellt utan det hela går helt automatiskt via systemet. Systemet handlar bara när det är till fördel för dig vilket eliminerar risken för eventuella förluster. 

Vilka fördelar finns det med att handla med bitcoin?

En fördel med bitcoin är att det anses vara ganska enkelt att komma igång med och att det inte krävs någon större investering för att starta. Det enda du egentligen behöver för att komma igång är en dator och en summa pengar att investera. 

Bitcoin anses också ha en bra likviditet då det är den mest kända och populära kryptovalutan för tillfället. En kryptovaluta stöds ju egentligen inte av något riktigt värde då den är baserad på algoritmer. Då är det ännu viktigare att den enkelt kan överföras till en vanlig traditionell valuta. Att bitcoin är en känd kryptovaluta gör den på så sätt till ett mer säkert alternativ jämför med andra krytpovalutor och garanterar på så sätt dess äkta värde. 

En annan fördel är såklart att det med bitcoin blir lättare att genomföra olika internationella transaktioner. Här är bitcoin inte lika utsatt för de olika avgifter som ofta följer med sådana transaktioner som andra vanliga valutor är. 

Bitcoin är också en valuta som är helt opåverkad av politik eller olika myndigheter då den är helt autonom och decentraliserad och inte stöds eller kontrolleras av någon myndighet. 

Bitcoin vinner sakta mark som valuta och även om konceptet fortfarande är relativt nytt är det fler och fler som ansluter sig. Framöver lär bitcoin bli ett mer och mer vanligt betalningsmedel på olika handelsplattformar. 

.

Texten är en annons från Daytrading.se