Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från prekredit.com

Utmana dig själv att bli bättre med att hantera pengar

Om du känner att du inte är så bra på att hantera din ekonomi så vet du hur frustrerande detta kan vara. Kanske känner du att inget du gör ger dig motivation att börja spara och att det i princip är omöjligt att komma på rätt köl igen. Tack och lov så behöver det inte vara på detta viset, det finns många saker du kan göra för att förbättra din ekonomi och du kan starta idag.

Publicerad: 19 maj 2021, 12:19


Håll koll på vad du spenderar

Det finns bra möjligheter för dig att använda en app om du vill hålla koll på vad du spenderar. Det finns många bra appar att ladda ner och de är ett fantastiskt sätt att försäkra dig om att du får det bästa resultatet på enklaste sätt. Om du väljer att använda en app kan du koppla den till din bank.  

Det ger dig tillfälle att se exakt hur mycket du spenderar på en daglig basis vilket kan hjälpa dig att dra ner på onödiga kostnader. Ofta är det småsaker som man inte tänker på men som tillsammans tär på budgeten.

Om du vill vara säker på att budgeten håller så är det en god idé att jämföra räntan du betalar på eventuellt kreditkort. Det är bra att kolla upp recensioner på kreditbolag online också, man vet aldrig vem som kan erbjuda dig förmånligaste avtalen om du inte undersöker saken. 

Försök att inte spendera något under en månad

Tro det eller ej men en månad utan att göra några nya inköp är ett fantastisk sätt att bryta onödiga köpvanor och spara pengar. Tanken är att du gör detta under en hel månad. Du behöver inte spendera några pengar förutom på det nödvändiga som transport, hyra och mat. 

Känner du att du behöver, så var säker på att logga samtliga inköp under månaden.  På det sättet får du full koll på dina inköpsvanor. Innan du startar med en månad utan inköp så försäkra dig om att du väljer en månad då inte har några åtagande. Du måste skriva ner alla dina undantag. 

Detta inkluderar allt du unnar dig under denna period. Det kan vara småsaker som att köpa en kopp kaffe en gång i veckan. Tanken är dock att du ska hålla nere kostnaderna till ett minimum. Vill du få det bästa resultatet av detta så är det en hjälp att skriva ner en lista över alla de gratis aktiviteter du kan ta del av. Du behöver inte låsa in dig och inte göra något alls under månaden.   

Lyssna eller läs om ekonomi

Inte många av oss lär oss om pengar i skolan vilket är synd. Med det sagt finns det inget som hindrar dig från att börja lära dig nu.  

Det finns många lätt tillgängliga resurser och det är enkelt att få hjälp och support utan några större besvär. Om du har möjlighet så utmana dig själv att lära dig något nytt om ekonomi varje vecka. Läs artiklar om investeringar och podcasts som kan lära dig mer om fastigheter till exempel. Om du  kan göra detta så kommer du snart se att nyckeln till finansiell frihet ligger rakt framför dina fötter. 

Även att fundera över en fråga du inte förstår innan du Googlar det kan hjälpa. Detta är det bästa sättet att göra en djupdykning in i världen av personliga finanser, och att bygga upp kunskaper. Det är ett fantastiskt sätt för dig att starta och du kommer bli överraskad över hur mycket det kan hjälpa dig att bli mer medveten om din privatekonomi. 

Gör ett enkelt bokslut

Till sist, försäkra dig om att gå igenom dina spenderingar varje månad. Under denna tid kommer du börja analysera dina utgifter och detta hjälper dig att inte spendera mer än du har råd med på vissa saker.

prekredit.com

Texten är en annons från prekredit.com