Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från GoMore

Upplev mer av Sverige – 3 tips på underbara resmål

Är du trött på hemarbete och på att vara i samma miljö dag efter dag? Då är det verkligen dags att komma ut och uppleva något nytt. Få förnyad energi av vårsolen som är framme och av blommorna som har börjat blomstra. Men vilket är det perfekta resmålet i Sverige? Läs vidare här så får du tre riktigt bra tips på saker du kan uppleva.

Publicerad: 23 april 2021, 05:33


Hyr bil för maximal frihet

Många bor inne i storstan och har svårt att komma ut ur staden för att uppleva mer natur och frihet. Man kan välja att både ta buss och tåg, men om du vill känna dig ännu friare är det rätta svaret att hyra en bil.  På så sätt slipper du att passa tider och kan få med dig både vänner och familj på utflykten. Att hyra bil Stockholm är väldigt lätt eftersom man hyr av andra privatpersoner och därför kan hyra mycket billigare än hos stora biluthyrningsföretag. Samtidigt är det en så pass stor stad att det finns massor av olika bilar att välja mellan, och du bestämmer själv hur länge du vill hyra den.

Småstadsidyll norr om Stockholm

Den första rekommendationen är en av Sveriges äldsta städer, en småstad som bjuder på massor av historia och idylliska omgivningar. Det är såklart Sigtuna, som ligger ca 5 mil norr om Stockholm. Staden är något utöver det vanliga och är perfekt att uppleva under våren och sommaren, här får du en upplevelse som blir ett minne för livet. Staden grundades omkring år 980 och blev en viktig handelsort i landet. I dag är det framförallt de mysiga caféerna, butikerna och restaurangerna som Sigtuna är känt för. Ta en dag och bara njut av idyllen. Sigtuna museum bjuder på mer svensk historia om det lockar.

Nordens Riviera – behöver man säga mer?

Varför inte åka till Nordens Riviera för att uppleva frisk luft och fantastiska vyer? Pite havsbad är för den som är beredd på att åka lite längre för att få en fantastisk upplevelse för livet. Med flera kilometer vit sandstrand och överraskande varmt badvatten är det svårt att tro att man befinner sig så pass långt norrut. Bottenvikens sälta möter Piteälvens söta, det är helt klart värt ett besök.

Om du inte har lust till att åka riktigt så långt norrut är Rosendal slott och trädgård ett riktigt bra val. Ta med dig familjen och picknickkorgen, och ge er ut på kunglig mark. Börja inne i slottet från 1820-talet och avsluta i trädgården under äppelträden. Fantastiska omgivningar som ger nyfunnen glädje och energi.

.

Texten är en annons från GoMore