Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från privatlån24.se

Undersökning av Sveriges bästa låneförmedlare

Årligen genomför vi en undersökning där vi jämför de främsta svenska låneförmedlarna för att ge en så bra bedömning av låneföretagen och deras villkor som möjligt.

Publicerad: 17 december 2020, 22:27


Att ta ett online-lån kan te sig enkelt men det finns många saker att tänka på och en hel del fallgropar som bör undvikas. För några år sedan fanns i princip två större låneförmedlare: Advisa och Lendo. Den sistnämnda har varit trendsättande inom branschen, mycket tack vare sin TV-reklam som många känner igen med dansande procenttecken i olika färger och en trallvänlig jingel. Lendo var också den första låneförmedlare som genomförde hela låneprocessen utan personlig kontakt med kunden, det vill säga allt sköttes via webben utan telefon- eller mailkontakt. I vår undersökning över bästa låneförmedlare går vi igenom allt du behöver veta för att hitta det bästa alternativet för dig.

Under de senaste åren har ett flertal nya aktörer tagit sig in på lånemarknaden, vilket har medfört en ökad konkurrens som dels har varit till fördel för kunderna, men som också har skapat nya grepp inom låneförmedling. Flera låneförmedlare har tjänster för både privatpersoner och företagskunder, även om privatsidan har varit dominerande.

Allt du behöver veta om att låna pengar online

En låneförmedlare är inte en bank eller ett låneinstitut som själva lånar ut pengar utan de agerar mellanhand mellan kunden och utlånaren. Fördelen för kunden är att hen slipper ta enskilda kontakter med de i många fall upp till 40 låneföretag som förmedlingen har kontakt med. Finansbolagen å sin sida får en första sållning som de ersätter förmedlingen för. Tjänsten är alltid kostnadsfri för kunden och aldrig bindande.

När du vänder dig till en låneförmedlare kan det vara av flera anledningar, varav dessa är de vanligaste:

 • Du vill ansöka om ett helt nytt lån.

 • Du vill samla dina tidigare smålån med höga räntor i ett större samlingslån med mer fördelaktig ränta.

 • Du vill göra en benchmark inför en omförhandling av ett befintligt större lån.

Bra att tänka på:

 • Att använda en låneförmedling är det snabbaste, enklaste och även mest förmånliga sättet att få en jämförelse av priser och räntor från ett stort antal banker och kreditbolag.

 • Kunden behöver endast skicka in en ansökan och bara en kreditupplysning tas av låneförmedlaren, vilket är gynnsamt för kundens kreditvärdighet som låntagare.

 • Alla erbjudanden som kommer från låneförmedlaren är beräknade på en individuell ränta baserad på den specifika kundens förutsättningar.

Vad lönar sig att jämföra när du tar ett lån?

 • Vilka är grundvillkoren och uppfyller du dem? Oftast krävs att du är myndig och har en fastställd lägsta årsinkomst.

 • Antal långivare de samarbetar med och vilka dessa är.

 • Högsta belopp som går att låna.

 • En genomsnittlig ränta och den effektiva årsräntan.

 • Hur snabbt lånet betalas ut.

 • Betyg eller ratings från tidigare kunder.

privatlån24.se

Texten är en annons från privatlån24.se