Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Mr Green

Stora spelvinster i Sverige nyligen

Det finns ett antal svenskar som haft riktig tur och vunnit enorma spelvinster. Nyligen var det en man som vann över en miljard kronor vilket är den överlägset största svenska spelvinsten någonsin. Att vinna rekordvinster i miljonklassen är ytterst osannolikt, men ibland händer det och då är vinsterna enorma. Här kan du läsa mer om några av de enorma spelvinsterna i Sverige.

Publicerad: 14 januari 2021, 09:25


561 miljoner kronor på Eurojackpot

561 942 260 kronor är den absolut största svenska spelvinsten någonsin. Det var i mitten av mars 2019 som det skrevs svensk spelhistoria när en svensk fick 5 + 2 rätt på Eurojackpot. Bara åtta månader tidigare hade en annan svensk fått 5 + 2 rätt på Eurojackpot. Den gången landade vinsten på 258 miljoner kronor och det var den första gången en svensk prickade in alla nummer rätt. Eurojackpot är ett mycket populärt lottospel som spelas i 18 olika länder i Europa. Olika spelbolag i de olika länderna samarbetar och vinnaren kan komma från någon av länderna. Spelet har oftast en vinnare som kammar hem en rejäl vinst istället för många vinnare med små vinster.

Spelet går ut på att välja 5 av 50 nummer i en viss ordning samt 2 stjärnnummer av 10 möjliga. Den högsta möjliga vinsten är 90 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 900 miljoner kronor. Den högsta vinsten har vunnits tre gånger totalt, dock aldrig i Sverige. Vinnarna har kommit från Tjeckien, Tyskland och Finland. Det är en jackpott och den totala vinsten beror på hur många som deltar i spelet och tidigare jackpottar. Med andra ord växer prissumman tills någon vinner och därefter börjar den byggas om på nytt. I februari 2019 vann en svensk spelare 561 942 260 kronor vilket är mer än dubbelt så mycket som den tidigare rekordhållaren i Sverige.

137,9 miljoner kronor på Drömvinsten

Över topplistan av storvinster i Sverige återfinns vinnare av två spel: Eurojackpot och Drömvinsten. Den som föredrar att vinna ofta, men något mindre vinster bör istället spela casinospel som online roulette, poker eller slots. Att vinna rekordvinster i miljonklassen händer ytterst sällan, men när det väl händer är vinsterna ofta sanslöst stora.

I slutet av februari 2020 vann en lycklig vinnare 137,9 miljoner kronor på Drömvinsten vilket är den 9:e största spelvinsten någonsin i Sverige. Vinnaren trodde först att han vunnit 2,7 miljoner kronor, men när det visade sig att han prickat in både lotto och joker landade summan på 137,9 miljoner kronor. Det har varit större vinster på drömvinster tidigare, men detta var den största vinsten sedan rekordvinsten på Eurojackpot. Rekordet för Drömvinsten är 237 697 528 kronor från april 2013.

.

Texten är en annons från Mr Green