Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Lovebuddy.se

Saker att göra i Corona-karantän

Coronaviruset Covid-19 har fått hela världen att tillfälligt stanna upp, och många utländska städer är satta i karantän. I Sverige har inte lika drastiska metoder tagits till, men rekommendationerna är att alla ska stanna hemma så mycket som möjligt. För riskgrupper och sjuka är det karantän eller total isolering som gäller. Vad ska man då hitta på när man är begränsad till att stanna inom hemmets fyra väggar? Här kommer några tips på hur du får tiden att gå snabbare.

Publicerad: 13 Maj 2020, 08:24


Rensa ur hemma

Överfulla garderober och byrålådor där man bara sopat ner blandat skräp och köksskåp som inte ens går att stänga längre. Vi alla har dem och nu är en utmärkt tid att gå igenom dem. Man behöver inte vara som Marie Kondo när det gäller utrymmena, men försök vara hård och gör en rejäl rensning nu. Dela upp allt i tre kategorier; sälja/skänka, spara och släng. På det sättet blir det lättare att rensa ut och man riskerar inte att sakerna bara ligger och dräller på en annan plats istället.

Ta hand om dig själv

När världen vänts upp och ner och många är oroliga över läget, är det viktigare än någonsin att ta väl hand om sig själv. Som isolerad kan man varken gå till gymmet, ha kvalitetstid med vänner på ett café eller ägna sig åt andra aktiviteter. Istället får man hitta nya vägar.

På Youtube finns många träningspass som är anpassade för att utföra hemma. Med en personlig tränare på skärmen är det lätt att hitta träningsmotivationen.

Lär känna dig själv och din kropp bättre genom att ta lite riktig "egentid". Hos Lovebuddy finns allt du kan behöva för att få dig själv och eventuell partner att njuta. Unna dig en ny Vibrator eller något annat roligt att vänta ut karantänen med.

Bli expert på något

Sociala medier börjar fyllas av uttråkade människor som bestämt sig för att ägna karantäntiden åt att bli riktigt bra på något. Fundera över vad du skulle kunna lära dig med hjälp av saker som finns i ditt hem. Någon typ av handarbete, att spela gitarr eller laga mat kanske? Här sätter endast fantasin gränser.

Att bli bra på något tar tid, och just nu är tid det enda vi har. Så passa på att plocka upp ett dammigt instrument, eller ladda ner duolingo-appen och lär dig ett helt nytt språk. Uppmuntra dina vänner att göra samma sak så kan ni visa upp era nya färdigheter för varandra när den här samhällskrisen väl är över.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Lovebuddy.se och ej en artikel av Dagens Media