Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Scandilån

Refinansiering och “neobanker” är heta koncept 2020

Redan under inledningen av 2020 har vi sett förändringar på finansmarknaden. Vi ska ta en titt på några av de tydligaste och mest intressanta tendenserna inom finans.

Publicerad: 2 Mars 2020, 08:46


Redan under starten av 2020 sker är det ändringar inom refinansiering och det område som omhandhar omstartslån eller nystartslån på finansmarknaden. 

De flesta stora aktörer som arbetar som låneförmedlare utan uc, jobbar uteslutande med refinansiering eller att samla lån från andra befintliga kunder. 

Varför ser det så ut nu i 2020 kan man fråga sig, är finans och lånemarknaden mättat på nya koncept och nya idéer. Nej, och dessutom långt från det. 

Däremot att skaffa nya kunder hela tiden är riktigt dyrt och man kan vara säker på att de som söker om refinansiering redan är kreditgodkända hos t.ex. Bisnode eller Creditsafe som är några av de kreditvärderingsinstitut som finns i Sverige och Norden.

Den stora växten under 2020

Kraftig ökning av TV reklam och andra typer av reklam, just av att samla lån. Samla lån är en av det helt stora delar inom finansiering och refinansiering då det så också ofta handlar om flera lån, som man samlar i ett. 

Det är smart och enkelt för alla involverade, speciellt för banker och långivare. De skall hantera en kund, som är kreditgodkänd hos flera andra långivare och det betyder lägre utgifter. 

Men det gäller också för lånekunder. Du skall bara betala och hålla koll på ett lån varje månad till månadsbetalning och dessutom kan du spara pengar på det.  

Nyheter Fintech marknad 2020

De helt nya bank app´s som är på frammarsch är något som finans och Fintech marknad ser på med spänning.

Helt klart är att bankerna, även med app´s har sovit i timman när den nya Blockchain eller AI modeller rullar ut i finansdelar. 

Frågan är eller den frågan som finns att besvara är om alla användare är klara över att man också signar upp sig till en framtid. 

Vad är så denna framtid hos bank app´s?

Är det bara finans, är det bara ett kreditkort med 10 000 kronor eller mer i kredit. 

Redan nu, ser man flera som bygger ut med företagslån, försäkringar eller elavtal. Inte att du skall, men du kan räkna med att den enkla bank app som du har registrerat dig hos ser helt annorlunda ut inom 12-24 månader. 

Samtidigt skall du nog se en framtid hos en annan ägare, eller andre ägarförhållanden på de bank apps. 

Antingen är det genom uppköp, som helt säkert kommer. Dock kommer först de uppköp efter att man prövat en IPO hos NASDAQ börsen eller liknande. 

Det kan också vara att man hamnar i andra privat händer, efter man varit på NASDAQ i ett par år. Så vad framtiden visar, det kan du bara följa med i.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Scandilån och ej en artikel av Dagens Media