Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Sinful.se

Ny trend: Försäljningen av sexleksaker skjuter i höjden

Ibland kan man se olika branscher eller varor på marknaden som plötsligt får ett extremt lyft. Grunden till att försäljningen stiger kraftigt kan ha många olika orsaker Det kan bland annat handla om en enskild varugrupp eller en hel bransch, det brukar ofta variera. Och just nu rör det sig alltså om varugruppen sexleksaker som man tydligt kan se har en ökad försäljning. Men vad är orsaken till att just den branschen har fått ett så stort och plötsligt lyft - den troligaste orsaken är kanske inte särskilt överraska.

Publicerad: 20 januari 2021, 10:19


Accepterat i samhället

I modern tid har det sexuella behovet blivit allt mer accepterat och många olika kampanjer har präglat samhället till att bli mer öppet. Lgbt-personer, kvinnor, män och alla andra har idag möjlighet att utrycka sin sexuallitet något som kommer alla människor till godo, eftersom det bidrar till att avstigmatisera tabuisering av sex och det normativa könsrollerna. 

Även om samhället har kommit en bra bit på vägen finns det fortfarande en lång väg kvar att gå. Idag tycker fortfarande många att det kan vara pinsamt att gå in i en butik och köpa exempelvis preventivmedel eller sexleksaker. Kunden kan känna sig obekväm med att möta säljaren i butiken och inte minst de andra kunderna. Och egentligen är det ganska fånigt att vi samhället fortfarande kan se sex som något taburiserat. Det rör sig trots allt om ett grundläggande behov som vi alla människor har och alltid har haft. 

De populära e-butikerna

Internet har öppnat dörren för dessa konsumenter. Att kunna klicka runt på en sida. Läsa recensioner om produkter och inte minst jämföra olika produkter har plötsligt blivit mycket enklare och det skulle kunna vara en sannolik orsak till att försäljningen av just denna typ av produkter nu blir allt större. Och det samma gäller givetvis för många andra produkter också vilket kanske inte är så konstigt. 

Tanken på en överfull butik nere på stan som är alldeles för varm, med långa köer till omklädningsrummen, barn som skriker från barnvagnarna och stressade försäljare är inte särskilt rolig. Och med tanke på att det idag finns alternativ, som att kunna handla hem de produkter och varor man är ute efter på internet, är det kanske inte så konstigt att detta alternativ ökar i rask takt.

Givetvis kan det finnas undantag som gör att man hellre vill handla i en fysisk butik, även om dessa undantag verkar blir färre och färre. Det kan bara betyda en sak. Och det är i själva verket att handeln på internet kommer vara en övergripande formen för inköp i framtiden. 

www.sinful.se

Texten är en annons från Sinful.se