Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Paket.se

Ny jämförelsetjänst gör det enklare att sänka fraktkostnaden

Om en person eller företag kontinuerligt skickar saker kan det snabbt bli otroligt dyrt. Fraktkostnaden är också en av de större kostnaderna hos många företag, exempelvis webbutiker. Att hålla nere på kostnaderna är däremot inte alltid enkelt.

Publicerad: 3 Juni 2020, 10:31


En ny jämförelsetjänst har däremot dykt upp för att göra det enklare än någonsin. Genom en enkel hemsida där man anger vad man ska skicka, från vilken destination och till vilken plats man behöver paketet till, kan man enkelt få ett bra pris. Det här innebär att du enkelt kan jämföra kostnaderna mellan företag som UPS, Postnord, Schenker, DHL, Fedex och Bring.

Perfekt för företagen som skickar mycket

Det finns många företag idag som är beroende av att skicka saker. Webbutiker är ett sådant exempel, men många företag baserar idag sin verksamhet på nätet. Det här innebär bland annat att man skickar mycket till kunder och eventuellt även till andra länder.

Det här kan snabbt bli väldigt dyrt för den som tar första bästa företag. Man måste jämföra priserna och se vilket som är lägst för ändamålet. Om du ska skicka ett större objekt eller om du ska skicka mycket, kan det här bli en enorm skillnad utslaget över ett helt år.

Enklare att hålla nere på kostnader för privatpersoner

Även för privatpersoner kan det här vara en otroligt nyttig tjänst. Många säljer idag prylar via exempelvis Tradera eller Ebay. Det här kan bli riktigt dyrt om man gör det ofta, framförallt om man sedan har kunder i andra länder.

Ändå vill man gå plus på försäljningen och då blir det aktuellt att hålla nere på kostnaderna. Den främsta kostnaden man kan hålla nere på vid försäljning på nätet är just frakten. 

Det här kan också användas om man skickar saker till andra personer här i Sverige. Om du vill frakta något större till en familjemedlem eller vän som bor i andra sidan landet, kan det bli riktigt dyrt om du inte jämför kostnaderna mellan de olika företagen.

Fraktkostnaderna har blivit allt dyrare

Fraktkostnaderna har också blivit allt dyrare, beroende lite på var man hade tänkt skicka sakerna. Framförallt så är det storleken på objektet som blivit ett bekymmer. Ska man bara skicka mindre föremål eller få objekt, kan det snabbt bli väldigt dyrt.

För ett företag behöver det här inte vara ett jättestort problem, men för en privatperson eller ett enmansföretag kan det vara en stor utgift. 

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Paket.se och ej en artikel av Dagens Media