Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Cryptorunner.com

Nej, det är inte för sent att köpa bitcoin

Ingen har väl vid det här laget undgått att höra talas om den glödheta kryptovalutan bitcoin (BTC), inte minst efter den senaste tidens explosionsartade värdestegring. Under 2020 steg bitcoin med inte mindre än 360%. Men hur ser det ut egentligen, kommer den att fortsätta stiga på det här viset eller är bubblan på väg att spricka? Är det för sent att investera eller kan man fortfarande göra en bra deal?

Publicerad: 23 mars 2021, 13:18


Vilka förutsättningar finns?

Som alltid när det gäller investeringar finns det inga självklara svar. Vissa tror att bitcoin kommer att dö ut om ett par år, medan andra hävdar att det kommer att bli ett slags digitalt guld som innebär en säker och stabil investering. Om dessutom fler börjar använda kryptovalutor kommer värdet såklart att fortsätta stiga. Även fast inga garantier finns, har bitcoin några fördelar som talar för att det är en klok investering:

  • Den digitala tekniken som ligger bakom bitcoin har vid det här laget bevisat att den fungerar, det man benämner Blockchain. Det är bevisligen en säker teknik som till exempel garanterar att ingen användare kan spendera samma pengar två gånger.

  • Vidare har bitcoin ingen central administration, inga företag eller banker ligger bakom i kulisserna vilket skyddar mot politisk påverkan. Inga myndigheter kan manipulera deras värde eller framkalla inflation genom att öka produktionen.

  • Många fonder har börjat investera i bitcoin, vilket har bidragit till värdestigningen, och stora betalföretag som Paypal erbjuder numera sina kunder att göra inbetalningar med denna valuta.

Är det säkert?

Det beror på hur du hanterar bitcoin och vart du handlar. Eftersom det är en digital valuta beror mycket av säkerheten på webbplatsen som du använder. Det är viktigt att handelsplatsen är reglerad och om den finns i Sverige behöver man tillstånd från Finansinspektionen.

Hur investerar man?

Om du bestämmer dig för att satsa på bitcoin kan du enkelt handla dem på nätet. Det enda du behöver göra innan är att skaffa dig en digital plånbok där din kryptovaluta kommer att förvaras, och det kan du göra antingen via en app på din mobil eller i en plånboksfil på din dator.

Bitcoin köps sedan över digitala handelsplattformar där du smidigt kan registrera dig med ditt BankID och betala med Swish, kort eller banköverföring. Här kan du köpa bitcoin, och det tar bara några minuter.

Var noga så att du inte registrerar dig hos en handelsplattform som inte är validerad. Det finns tyvärr oseriösa aktörer på marknaden och många investerare har förlorat sina pengar på detta sätt. Precis som vi jämför olika försäkringar innan vi bestämmer oss rekommenderar vi att du gör detsamma innan du investerar i bitcoin.

cryptorunner.com

Texten är en annons från Cryptorunner.com