Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Face Media

Mer yttrandefrihet utan censur

Censur inom olika områden släpper allt mer och det blir mer accepterat att vara öppen med sina känslor, tankar och handlingar. Detta märks i synnerhet i filmer, böcker, tidningar och på olika sajter på nätet. För ungefär tio år sedan togs ansvaret bort från Riksdagen att censurera filmer. Ansvaret ligger på distributören och ibland anses det vara så mycket blod- och nakenscener att det sätts en åldersgräns på filmen. Däremot finns det inga exakta värden på var gränsen ska gå. Hur man resonerar om vad som är för mycket är individuellt bland skaparna och det kan också skilja sig oerhört mellan olika länder.

Publicerad: 14 juli 2021, 08:43


Censur är ett hot mot yttrandefriheten, då denna lag bland annat säger att man har rätt att uttrycka känslor och tankar i vilket ämne som helst. Vi har alla olika behov och vi drivs alla av olika saker. Några älskar att kramas, medan andra gärna avstår beröring från andra än de absolut närmaste. Det blir även allt mer känt om olika sexuella läggningar, trots att det fortfarande råder stor tabu inom detta område. 

Det är idag mer tillåtet att öppet diskutera sexualitet, sex och samlevnad. Hur vi uttrycker och söker kärlek och intima handlingar. Hur våra känslor och handlingar driver oss att söka det vi behöver. Det finns alltid synpunkter på någons känslor, handlingar eller läggning. Däremot kan yttrandefrihet skapa trygghet för dem som känner sig i utanförskap eller minoritet. Yttrandefrihet kan även skapa mer förståelse. Saknar du förståelse i din närhet, så kan du söka hos IX dating.

Kommunikation skapar förståelse 

Det finns många ämnen som kan vara svåra att diskutera, men i ett sunt förhållande är god kommunikation en viktig del. Berätta om dina behov, oavsett vad det gäller. Låtsas inte vara någon du egentligen inte är. Är du och din partner olika gällande intimitet och beröring, så kan det uppkomma problem. Även om dessa problem inte alltid utgör ett stort hinder i förhållandet, så bör man uttrycka sig. Om inget annat för att minimera risk för missförstånd. 

Är du singel och saknar en likasinnad själ? Kan vara som så att du inte är redo för dejting och förhållande ännu, men saknar ändå kontakt med tjejer. Det finns olika sätt att chatta med tjejer online. Man väljer bland olika chattrum, beroende på varför man vill chatta. Om det är nervöst i början kan man välja att vara anonym. För vissa känns det mer bekvämt att kunna se den man chattar med och då finns det speciella chattrum för att använda webbkamera. Läs på mer om ämnet innan du bestämmer dig om det är något du vill testa.

.

Texten är en annons från Face Media