Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Xcen

LED-belysning

Hela 25 000 timmar - visste du att det är en LED-lampas ungefärliga brinntid? Det gör denna ljuskälla till ett fantastiskt bra sätt att hålla nere dina elkostnader då de använder upp till 85 % mindre energi än vad en vanlig glödlampa gör - och dessutom kan hålla i över 20 år. Bortsett från de pengar du sparar in för att kunna lägga på andra roliga saker än att betala ett överskott på den oundvikliga elräkningen kan man inte undgå det faktum att LED-belysning också är mer skonsam mot miljön. Du kan därmed som stolt användare av just LED-belysning med all rätt titulera dig miljöhjälte! Ju lägre förbrukning av el du har, desto större möjligheter till mer belysning. LED-belysning fungerar lika bra utomhus som inomhus, och vad är väl härligare än en riktigt mysig, upplyst altan eller balkong en lugn sensommarkväll? Användningsområdena är många, och kanske behöver du istället rent av lysa upp andra platser i hemmet som annars är relativt dåligt upplysta, som till exempel garderober, förråd och garage? LED-belysning lämpar sig nämligen utmärkt även där.

Publicerad: 7 maj 2021, 12:42


LED-belysning - en svårslagen stämningshöjare

Oavsett om du är ute efter att använda LED-belysning som primär ljuskälla eller som en inredningsdetalj är alternativen och möjligheterna oändliga. Många företag är särskilt inriktade på just spotlights och LED-lister, med ett generöst utbud och kunnig personal och kundtjänst. På Xcen LED Belysning finns ett stort urval av LED-belysning och -lister av alla dess slag. Här kan du hitta allt från LED-paneler och LED-lister till LED-tejp för en enkel och smidig montering. De har en blogg du kan följa via hemsidan där du kan djupdyka i allt som har med belysning att göra - från inspirationsgallerier till belysningsguider och läsa bland frågor och svar. Du ges också möjlighet att beställa en offert. Xcen erbjuder även en smart funktion som räknar ut hur många antal armaturer du behöver till ditt projekt. När allt kommer omkring har vi i alla tider vetat om att ljus är viktigt för människors välbefinnande, oavsett om det är solens värmande strålar som nuddar huden en molnfri dag i juli, eller om vi kryper ihop framför en mysig brasa och lyssnar till hur snöstormen viner utanför fönstret. Ljus skapar en trygghetskänsla, något ombonat och varmt - en känsla som en ljuskälla som LED-belysning enkelt bidrar till.

Sammanfattade fördelar

Finns det då egentligen några nackdelar med att byta ut sina gamla glödlampor mot LED-belysning? Förutom att priset kan ligga snäppet högre än vid köp av äldre ljuskällor så är både forskare såväl som samhälle överens om att fördelarna slår denna enstaka nackdel med hästlängder. De extra slantar du spenderar vid köp av LED-lampor får du dessutom igen väldigt snabbt, och förutom att du sparar pengar vid din elförbrukning är du också särskilt snäll mot miljön. En LED-lampa genererar ungefär 90 % ljus och 10 % värme, vilket kraftigt minskar risken för en eventuell brand eller tråkiga svarta fläckar i intilliggande väggar och tak som kan uppstå då en glödlampa av äldre modell blir för varm och exploderar. LED-lampor innehåller dessutom inte det giftiga kvicksilvret som finns i andra lampvarianter, ytterligare en fantastisk fördel när det kommer till att värna om miljön och vår moder jord.

Sammantaget finns det få saker som gemene man kan göra, som gynnar plånboken och miljön så mycket som att använda sig av LED-belysning i hemmet. Lite extra pengar, energi och ett rent miljösamvete kan man leva länge på.

.

Texten är en annons från Xcen